EU projekt

1. NAZIV PROJEKTA:
Povećanje proizvodnih kapaciteta i tržišne konkurentnosti društva PLAZMA TEHNIKA d.o.o.

2. KRATKI OPIS PROJEKTA:
Svrha projekta je povećanje tržišne konkurentnosti prijavitelja ulaganjem u proširenje proizvodnih kapaciteta postojeće poslovne jedinice.

Projekt se sastoji od većeg broja projektnih aktivnosti od kojih središnji dio projekta obuhvaća izgradnju proizvodne hale i nabavu strojeva. Projektom se želi riješiti problem dostignutog maksimalnog proizvodnog kapaciteta, skratiti trajanje procesa proizvodnje, smanjiti prosječan trošak proizvodnje po jedinici proizvoda, povećati kontrola kvalitete, poboljšati karakteristike gotovog proizvoda te omogućiti projektiranje i izvedbu složenih metalnih konstrukcija veće mase i većih gabarita gdje će se cijeli proces od projektiranja do izvođenja vršiti unutar društva. Projektom će se nastojati zadovoljiti povećana potražnja kupaca što će rezultirati povećanim prihodima društva, povećanjem prihoda od izvoza i zapošljavanjem 10 novih djelatnika. Povećanje proizvodnog kapaciteta uz nova zapošljavanja rezultirat će povećanjem produktivnosti djelatnika. Veća produktivnost rada djelatnika smanjit će troškove rada po jedinici proizvoda što će povećati dobit po jedinici proizvoda.

Projektom se rješavaju problemi u proizvodnom kapacitetu postojeće poslovne jedinice što doprinosi povećanju konkurentnosti prerađivačke industrije, povećanju izvoza i smanjenju nezaposlenosti.
Ciljne skupine su društva u prerađivačkoj industriji: 1. društva u sektoru brodogradnje i 2. društva u sektoru off-shore industrije i kemijske industrije.

3. Opći cilj:
Cilj projekta je povećanje tržišne konkurentnosti prijavitelja što će doprinijeti povećanju regionalne konkurentnosti i konkurentnosti sektora prerađivačke industrije, povećanju izvoza te održivom razvoju industrije u Vodnjanu i Istri.

4. Specifični cilj:
Povećanje proizvodnih kapaciteta prijavitelja ulaganjem u izgradnju proizvodne hale s uredskim prostorima te nabavu strojeva i opreme.

5. Očekivani rezultati projekta:
• izgrađena 1 proizvodna hala
• povećan proizvodni kapacitet za 50%
• povećanje prihoda od prodaje za 42,61% u 2021. g. u odnosu na 2015. g.
• povećanje prihoda od prodaje za 51% u 2021. g. u odnosu na 2015. g.
• zadržani postojeći djelatnici te zaposleno 10 novih djelatnika do kraja 2021. g.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 21.609.910,00 HRK.
Europska unija sufinancira projekt u iznosu od 7.810.036,00 HRK.
Razdoblje provedbe projekta je od 15. prosinca 2017. godine do 15. prosinca 2019. godine.
Kontakt osoba za više informacija: David Medica; 098/421-072 467; plazmatehnika@gmail.com .

EU MARKS

Izradu internet stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost Plazma tehnika d.o.o.
Kontakt
Zona male privrede 12
52216 Galižana, Hrvatska
Tel: +385 52 522 327
Fax: +385 52 522 328
E-mail: plazmatehnika@pu.t-com.hr